רונית כהן תמיר

writing, write, person

תהליכי אבחון

תהליכי אבחון טיפוס אישיות

לכל אחד מאתנו תכונות אופי ייחודיות, דפוסי התנהגות ותפיסות חיים משלו, כישרונות ומתנות שהוא נולד או פיתח במשך השנים, וגם קשיים ייחודיים ואתגרים שונים.

דבר שילחיץ אדם אחד, יגרום לאדם אחר לפעול ולנוע. החלטה שאחד יקבל במהירות, תיקח לאדם אחר נצח. יש מי שעובד מהשכל ויש מי שפועל מהלב – וכך הלאה והדוגמאות רבות.

קיימים תשעה טיפוסי אישיות עיקריים, ועל ידי אבחון, ניתן לגלות איזה טיפוס אנחנו, לקבל ולהבין טוב יותר את עצמינו. באבחון האישיות, אנו ממפים ומגלים איפה קל לנו ואיפה אנו מתקשים, על מה בתוכנו אנחנו יכולים להישען ובמה כדאי להתחשב.

בעזרת האבחון, ניתן להתאים את דרך ההתנהלות שלנו ולבצע שינויים בחיים בצורה ייחודית שמותאמת אלינו אישית, ובכך לחסוך לנו תסכולים וכישלונות, כי המון פעמים אנחנו לא מצליחים לבצע שינוי בחיים, מכיוון שהדרך שבחרנו לא מותאמת אלינו.

האבחון האישיותי יכול לעזור לנו בשלושה מעגלים בחיים:

מודעות עצמית:

בעזרת אבחון אישיות, אנחנו יכולים להבין טוב יותר את דפוסי ההתנהגות שלנו, למפות את היכולות והחזקות שלנו, ובמקביל את הקשיים, המכשולים והאתגרים שעומדים בפנינו.
האבחון, מעניק לנו מודעות עצמית והבנה של עצמינו טוב יותר. לאחר שהבנו והכרנו את עצמינו אנחנו יכולים לפעול כדי לבצע שינויים בחיינו – לעבוד על הדפוסים האוטומטים שמנהלים אותנו ולא משרתים אותנו יותר, להיעזר בכישורים והיכולות שלנו לשם כך, ולהיערך ולהיעזר בדרך איפה שקשה – והכל בעזרת המיפוי שביצענו באבחון – זו בדיוק הסיבה שבגללה, כל תהליך אימון אישי אצלי, מתחיל באבחון אישיות.

מערכות יחסים טובות יותר:

בעזרת הבנת טיפוסי האישיות, ניתן לשפר את מערכות היחסים עם המשפחה והקרובים בשני מישורים:
הכרה עצמית: כשאנו מבינים ומכירים את עצמינו, אנו יכולים לעבוד על המקומות בהן אנו פועלים בצורה אוטומטית במערכות היחסים שלנו, להתגבר על דפוסים שמנהלים אותנו, ולבנות קשרים אמיצים ועמוקים יותר, מתוך מודעות.
המישור השני הוא הבנת האחר: הכרת תשעת טיפוסי האישיות, מאפשרת לנו להבין טוב יותר את האחר, ניתן לראות את העולם דרך העיניים שלו, להבין את השקפת עולמו, איפה הוא מתקשה ולמה הוא מתנהג כמו שהוא מתנהג – עצם ההבנה הזו מורידה מהקשר כל כך הרבה רגשות קשים של כעס והאשמה, ומאפשרת לנו חיבור עמוק יותר אל האנשים היקרים לנו – יש לנו כלים לדעת איך לפנות אל מי שעומד מולנו, ואיך לא לקחת ללב דברים שאינם קשורים אלינו, אלא לטיפוס האישיות שלו – מתכון לקבלה הדדית ואינטימיות בקשר.

התנהלות במסגרת מקצועית:

הבנת טיפוסי האישיות והסגנון התנהלות של כל אחד מהם, מאפשרת לנו להבין את האנשים שבסביבת העבודה שלנו, לדעת לאיזה טיפוס כל אחד מהם משתייך, ולהבין מה מפעיל כל עובד בארגון, לקוח של העסק או שותף – יש מי שעובד היטב תחת לחץ, ויש מי שצריך סביבה יצירתית, יש מי שמשגשג בעבודה עם אחרים, ויש מי שטוב יותר כשהוא עובד לבד.

כשאנחנו מבינים את האדם שמולנו, אנו יכולים לדעת באיזה תחומים בארגון סביר להניח שהעובד יצליח וישגשג ובאילו פחות.
הבנה זו גם מאפשרת לנו לפנות אל האנשים שמסביבנו בצורה מקדמת, וליצור סביבת עבודה אפקטיבית ומוצלחת – שמוציאה החוצה את היכולות הייחודיות של כל אחד ואחת.

לסיום, אני אשמח לעזור לכם להבין טוב יותר את עצמכם, את האנשים הקרובים אליכם או העמיתים בארגון שלכם.

שתפ/י את הפוסט

נושאים נוספים שיעניינו אותך:

Scroll to Top