להיות בריאה ומאושרת יותר!
איך זה שיש אנשים שיש להם הכל: קריירה, חיי משפחה מספקים, בית נאה ורווחה כלכלית, ובכל זאת הם לא מאושרים?
המחקרים מצאו שהאושר קשור יותר לחוויה פנימית מאשר למצב סוציו-אוקונומי, ושיש עדויות רבות בהם חיי שפע ורווחה ייצרו סוג של “מצוקת שפע”.
מסתבר, שבאופן פרדוקסלי, אחד התנאים לאושר הוא דווקא שלא יהיה לנו הכל – שיהיה לנו לאן לשאוף. ואכן רבים מאיתנו פוגשים את תחושת הריקנות, אחרי שהם משיגים יעד שהציבו לעצמם.
גם אצל שירלי, שהגיעה אליי לקליניקה, תחושת הריקנות הופיעה, וזאת למרות שהיא השיגה את כל היעדים שסימנה לעצמה. שירלי, בת 48, עו”ד מצליחה ובעלת שם בתחומה, נשואה לבעל אוהב ותומך, יש לה שני ילדים מתבגרים מוכשרים והיא נהנית מרווחה כלכלית.
למרות זאת, שירלי סיפרה שהיא מרגישה “ריקנות כואבת”. לא היה לה מושג מהיכן מגיעה אותה תחושה מתסכלת ומפחידה. “אם כשהכל טוב, אני מרגישה כ”כ גרוע, מה יקרה כשבאמת תהיה לי בעייה?”
כדי לברר את המקור לתחושות שלה, מיפינו את חייה בעזרת “גלגל החיים” המורכב ממספר פלחים המייצגים תחומים שונים בחיים. כששירלי התעכבה על פלח הבריאות, הציתה בה הידיעה שאמנם היא הזינה את חייה מגיל צעיר בהישגים מרשימים, עם זאת, היא מעולם לא ייחסה חשיבות על הדרך בה היא מתייחסת אל הגוף שלה ולא לקחה אחריות על בריאותה.
לאחר בירור, גילינו שהרגלי האכילה שלה כלל לא מאוזנים: היא פתחה ימים רבים היא כשהיא מדלגת על ארוחת הבוקר, המשיכה כשהיא מפצה את עצמה מכל הבא ליד, וסיימה בארוחות ליליות שהכבידו על השינה שלה.
הארוחות שלה, לא סיפקו לגופה את המרכיבים החיוניים, ירקות ופירות היא אכלה לעיתים רחוקות. עקב לחצים ועומסים בחייה, היא לא התעסקה בפעילות ספורטיבית, על הבדיקות הרפואיות השיגרתיות היא דילגה מזה 3 שנים, והיא סבלה מעודף משקל שאינו בריא.
זריקת המציאות הזו, הביאה את שירלי להחליט שהמטרה האימונית שלה היא לאמץ אורח חיים בריא!
וכך, אחרי שנים שלא ביקרה אצל הרופא, היא ניגשה ועשתה בדיקות דם. בהדרגתיות אימצה לחייה הרגלים בריאים של תזונה וספורט, ועצם האחריות שהיא לקחה על לגופה העניקה לה תשוקה מחודשת לחיים.
תוך ארבעה חודשים, שירלי ירדה 15 ק”ג ממשקלה, כיום היא מקפידה לעשות פעילות גופנית מתונה 3 פעמים בשבוע ולשמור על תזונה מאוזנת, והכי חשוב היא מרגישה ממומשת, מכבדת את עצמה וגופה, ומלאת סיפוק.