רונית כהן תמיר

stones, balance, harmony

להפוך תלונה לבקשה

להפוך תלונה לבקשה

עם העבודה הכל בסדר, לגבי חשבון הבנק אין תלונות, הבריאות גם תקינה – המון דברים בחייה של גלית זרמו בטוב, אבל בכל מה שקשור למערכות יחסים – גלית הרגישה – ששום דבר לא מספק, לא משמח אותה ולא מרגיש לה טוב.
כשגלית, הגיעה אליי לקלינקה, מצבה הרגשי היה ירוד, והמצברים שלה היו לגמרי מרוקנים, את האנרגיה שלה היא בעיקר השקיעה בתלונות.
כבר כשהגיעה, היא פצחה בשורת טענות ארוכה: על מערכת היחסים שלה עם בעלה, שלטעמה לא מספקת ולא ממלאת אותה. גלית סיפרה שבעלה אינו מעריך אותה, לא מחמיא לה אף פעם, לא מפרגן וגם לא תומך.
כשסקרנו את מערכות היחסים שלה עם החברים הקרובים והמשפחה, היא המשיכה לצייר את אותה התמונה: “אף אחד לא באמת רואה אותי, לא נמצא בשבילי. כולם עסוקים בעצמם”
כבר בפגישת ההיכרות, שיקפתי לגלית שתהליך אימון בעצם מחייב אותה לשחרר את החלק הקורבני בחייה ולקחת אחריות על הרגשות שלה. לא לחכות לסביבה שתשתנה, אלא לפעול למען עצמה.
לפעמים רק ההבנה שאפשר אחרת, ההפנמה שהרגשות שלך הן באחריותך, היא כבר מחוללת שינוי. וכך, כבר בפגישה הראשונה, גלית החליטה שהיא זו שתפרגן לעצמה, תעניק לעצמה פינוקים, ותקדיש זמן לדברים שגורמים לה להנאה. כלומר, את מה שגלית ביקשה מאחרים, היא עשתה עבור עצמה.
פריצת דרך משמעותית נוספת שגלית עברה, קרתה כשהיא החליטה לאמץ את הכלי האימוני – “להפוך תלונה לבקשה”. כשגלית הבינה שבמקום להתלונן היא יכולה פשוט לבקש את מה שהיא רוצה, היא בעצם שינתה את כל האווירה שמסביבה. אנרגיה שבעבר הופנתה לאפיקים שליליים, לתלונות ולתחושת קורבנות, כיום מופנית לשינוי הגישה ולטיפוח מערכות היחסים שלה עם בעלה, המשפחה הקרובה, החברים ואף עם עצמה.
וכמובן, שהסביבה הקרובה נהנית מהאנרגיה החיובית של גלית, ובהתאם שמחים ונהנים להיות לידה ובשבילה.
במקרה של גלית, האימון היה קצר – תהליך שכלל חמישה מפגשים בלבד- שחוללו שינוי ושיפרו את איכות החיים שלה. גלית, מאדם מתלונן, הפכה לאדם שחי את חייו בשמחה, בנתינה ואהבה. וכשהיא רוצה משהו, היא פשוט מבקשת.

שתפ/י את הפוסט

נושאים נוספים שיעניינו אותך:

Scroll to Top